Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Cum poți afla, cu un singur SMS, totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi

Cum poți afla, cu un singur SMS, totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi

Un articol de: - 05 Mar 2018, 12:42
Cum poți afla, cu un singur SMS, totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi Auto

Vești extraordinare pentru șoferii din România! Pentru prima dată în țara noastră, cei care vor să cumpere autovehicule second hand vor putea afla prin SMS istoricul acestora. Colaborarea dintre Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Registrul Auto Român (RAR) dă roade.

Printre informațiile esențiale pe care românii le pot accesa de la cele două instituții se află numărul real al kilometrilor parcurși și daunele suferite de proprietar de-a lungul timpului, scrie capital.ro. Pentru a putea intra în posesia datelor, cei interesați vor trimite o solicitare prin SMS către RAR sau ASF. Acest proiect este posibil deoarece RAR deține, încă din 2007, informații despre toate autovehiculele rulate din România, iar acestea au fost culese la fiecare inspecție tehnică periodică (ITP). Serviciul nu e valabil și în cazul autovehiculelor rulate aduse din afara țării care nu au făcut măcar o ITP pe teritoriul României.

“Acest proiect îl avem în vederea noi, cei de la Registrul Auto Român, de circa trei ani de zile. Încercăm să adunăm cât mai multe date despre un autovehicul. Am găsit un sprijin foarte bun în parteneriatul cu ASF pentru un schimb de informaţii pe care să le punem la dispoziţia publicului. Un cumpărător trebuie să fie foarte bine informat şi trebuie să ia o nouă decizie în cunoştinţă de cauză. Noi punem la dispoziţie o serie de date privind istoricul kilometrajului pe care l-am adunat încă din 2007 prin staţiile noastre de Inspecţie Tehnică Periodică. Putem pune la dispoziţie alte date despre autoturism, gen an de fabricaţie, norma de poluare. În colaborare ASF vom beneficia şi de date suplimentare referitoare la daunele pe care le-a suferit un autoturism astfel încât, la sfârşit, cumpărătorul să fie foarte bine informat”, a spus George Adrian Dincă, director general RAR, conform sursei citate.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Citeşte mai multe despre:   SMS