Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Cum SCAPI de VINIETA de București? Dacă ai un ASTFEL DE AUTOTURISM, îl poți face EURO 6! TOȚI șoferii ROMÂNI trebuie SĂ AFLE METODA

Cum SCAPI de VINIETA de București? Dacă ai un ASTFEL DE AUTOTURISM, îl poți face EURO 6! TOȚI șoferii ROMÂNI trebuie SĂ AFLE METODA

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2019, 11:54
Cum SCAPI de VINIETA de București? Dacă ai un ASTFEL DE AUTOTURISM, îl poți face EURO 6! TOȚI șoferii ROMÂNI trebuie SĂ AFLE METODA Auto

De la 1 ianuarie va intra în vigoare, în București, taxa Oxigen. Toți cei care au mașini sub euro 4 vor fi nevoiți să o plătească ori își vor schimba mașina.

ARSENIE BOCA A ANUNȚAT URGIA! NE VA LOVI PESTE CÂTEVA ORE! IMAGINI APOCALIPTICE PENTRU ROMÂNIA (GALERIE FOTO)

În Europa, când vine vorba de reducerea poluării din orașe, primele mașini vizate sunt cele diesel. În București, a trecut taxa Oxigen, conform Playtech.

S-A TERMINAT CU VIOREL LIS! L-AU GĂSIT FĂRĂ SUFLARE PE STRADĂ! OANA A FĂCUT ANUNȚUL TRAGIC

Astfel, din 2020, mașinile non-euro și până la euro 4, vor intra la taxare. Dar există o speranță direct din Germania.

Motoarele diesel se dovedesc acum o povară pentru orașe și producători. Dar, în Germania, a început să fie promovat un dispozitiv care ar reduce emisiile cu 94%. Astfel, mașinile euro 4 și euro 5 ar putea trece drept euro 6 doar cu această reducere.

Astfel, taxele ca cea din București ar putea fi evitate.

Sistemul din Germania se numește BNOx, iar grupul Baumot îl propune ca o soluție de modernizare care reduce emisia de oxizi de azot a motoarelor diesel cu mai mult de 90%. Astfel, mașina poate trece, în teste, drept un euro 6. Chiar dacă e doar euro 4.

Cât de realistă e folosirea unui astfel de sistem pentru motoare diesel?

Pe un sistem Selective Catalyctic Reduction (SCR standard), conversia oxizilor are loc la temperaturi de evacuare de peste 220 °C. Acest sistem din Germania pentru motoare diesel educe emisia de oxizi de azot la o temperatură inferioară de funcționare – 150 °C. Totodată, asta ar funcționa în condiții normale de folosire, adică în trafic.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

E important ca mașina să treacă testul în condiții normale, deoarece testarea va fi făcută în viitor în condiții normale de folosire.

Iar într-un așa scenariu, pe motoare diesel, temperaturile gazelor de evacuare sunt semnificativ mai mici decât în ​​cazul metodelor anterioare de testare.

Dacă ar fi o acțiune a statutului, costurile de instalare pe motoare diesel ar fi de aproximativ 368 de milioane de euro. Aici ar intra 1,3 milioane de mașini diesel, 25.000 de autovehicule comerciale și 5.000 de autobuze. Compania care a dezvoltat dispozitivul susține că s-ar face însă o economie de jumătate de miliard de euro.

Mai trebuie reținut însă că BNOx nu permite trecerea de la euro 2 sau 3, deoarece echivalează doar SCR. Astfel, la alte capitole, ar putea fi probleme.

Citeşte mai multe despre:   diesel,   Stiri Bucuresti,   vinieta,   taxa oxigen