Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că taxa auto trebuie restituită integral

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că taxa auto trebuie restituită integral

Un articol de: - 04 Iul 2016, 22:05
Foto: bihon.ro Auto

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a specificat că restituirea eșalonată a taxei auto pe durata a cinci ani a fost declarată neconformă. Se dorește ca aceasta să fie plătită integral.

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, a lăsat de înțeles că va fi o variantă care să nu afecteze pe nimeni.

Guvernul trebuie să găsească o nouă variantă astfel încât cei care au plătit taxa auto să își primească banii integral.

"Lucrăm la o nouă variantă de taxă de timbru, avem un grup de lucru şi sper ca, până în toamnă, când reintrăm în activitatea intensă pe domeniul acesta, să venim cu o variantă care sper să fie mai echitabilă pentru toată lumea şi inclusiv pentru principiul "poluatorul plăteşte", care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe”, a spus ministrul potrivit News.ro.

Ministrul Mediului a fost întrebat și ce se va întâmpla cu cei cărora această taxă trebuie să le fie restituită, Cristina Palmer precizând că se lucrează pentru identificarea unei modalităţi de a returnare a banilor.

"O să vedem. Aşa cum am găsit o soluţie pentru cei care, în trecut, pentru că acelaşi lucru s-a întâmplat, Curtea Europeană de Justiţie a declarat că taxa este ilegală şi până acum oamenii trebuiau să dea statul în judecată ca să îşi recupereze banii, anul acesta eu am introdus în mod special şi am lucrat cu colegii, am făcut un ordin de ministru comun ca să dăm posibilitatea ca şi pe cale administrativă să se recupereze aceşti bani de către cetăţeni şi vom vedea ce formulă vom avea în final, care să fie modalitatea de a returna banii”, a spus Cristina Paşca-Palmer.

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana
 
Loading...