Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Curtea Supremă: Poliţiştii locali nu mai pot trimite AMENZI prin poștă! În ce condiții pot fi sancționați acum șoferii

Curtea Supremă: Poliţiştii locali nu mai pot trimite AMENZI prin poștă! În ce condiții pot fi sancționați acum șoferii

Un articol de: - 22 Iun 2017, 09:32
Curtea Supremă: Poliţiştii locali nu mai pot trimite AMENZI prin poștă! În ce condiții pot fi sancționați acum șoferii Foto: radiovacanta.ro Auto

Magistraţii Curţii Supreme au decis că polițiștii locali nu mai pot trimite amenzi prin poștă. În condițiile în care oamenii legii vor să dea amenzi, ei sunt nevoiți să aștepte lângă vehicul până când vine șoferul, potrivit adevarul.ro.

În cazul în care un agent de la Poliția locală zărește un autoturism care este parcat neregulamentar va avea nevoie de multă răbdare pentru a-l putea amenda pe șofer.

Procedura prin care era fotografiată mașina, propietarul fiind obligat să comunice cine a condus maşina şi trimiterea contravenţiei prin poştă nu mai este valabilă. Acest lucru poate fi făcute doar  de poliţiştii de la Brigada Rutieră. Cei de la Poliţia Locală nu mai pot da amenzi rutiere decât pe loc, atunci când constată contravenţia.

Reglementarea a fost stabilită marţi de Curtea Supremă în cazul unui recurs în interesul legii privind interperarea şi aplicarea legii.

„Doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate”, se arată în minuta Curţii Supreme.

„Vor fi mai multe echipaje în zonele în care se staţionează neregulamentar frevent”, au reacţionat oficialii din Poliţia Locală care au menţionat că agenţii vor respecta decizia Curţii Supreme. 


 

Citeşte mai multe despre:   Curtea Suprema