Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Dacia își reia activitatea în două faze: Pe 21 aprilie și din 4 mai

Dacia își reia activitatea în două faze: Pe 21 aprilie și din 4 mai

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Apr 2020, 12:09
Dacia își reia activitatea în două faze: Pe 21 aprilie și din 4 mai Foto: CGTrader Auto

Dacia își reia activitatea de producție în două faze. Astfel, de pe 21 aprilie începe lucrul la Uzina Mecanică și Șasiuri și la Departamentul Presaj, pe bază de voluntariat, iar de pe 4 mai activitatea va fi reluată în întreaga uzină. La fabrica din Mioveni nu se mai lucra din 19 martie, ca măsură de protecție, în contextul epidemiei de coronavirus.

 

Uzina Dacia își reia activitatea

 

Conducerea uzinei Dacia  și-a informat angajații că activitatea de producție va fi reluată în curând. Astfel, pe 21 aprilie începe lucrul la Uzina Mecanică și Șasiuri, cu 250 de salariați pe bază de voluntariat, și la Departamentul Presaj, cu 190 de salariați voluntari.

De pe 4 mai, uzina își va relua activitatea complet, a transmis administrația uzinei, citată de G4Media.

„În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni”, a transmis oficial uzina Dacia.

Pentru evitarea infectării cu COVID-19, conducerea a stabilit mai multe reguli.

Despre măsurile de prevenție adoptate se precizează că: „Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”.

Kia Motors este primul constructor care a anunțat angajații că va reîncepe activitatea în Europa. Este vorba despre lucrul la uzina din Slovacia, întrerupt pe 23 martie.

 

Activitatea la Dacia, întreruptă din cauza epidemiei de coronavirus
 

 

Automobile Dacia anunțase oprirea activității la uzina din Mioveni începând cu 19 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. De atunci, angajaţii au fos plătiți cu 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

Perioada de șomaj tehnic trebuia să dureze până pe 5 aprilie. Atunci, însă, grupul a anunțat că prelungește măsura, dată fiind evoluția epidemiei, fără a avansa un termen pentru redeschidere.

La acea vreme, ministrul Economiei, Virgil Popescu, declarase că reprezentanții Dacia pregătesc reluarea activității, dar astfel încât sănătatea angajaților să fie protejată.

În februarie, Dacia anunțase că își suspendă creșterea capacității de producție la uzina de la Mioveni, din cauza previziunilor pesimiste privind vânzările.

Și uzina Ford din Craiova și-a sistat activitatea în martie, tot ca măsură de protecție. Ford România urmează să reia producţia tot pe 4 mai.

Citeşte mai multe despre:   Dacia