Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Decizia care îi va înfuria pe ŞOFERI: Noi reguli pentru participarea la Programul Rabla

Decizia care îi va înfuria pe ŞOFERI: Noi reguli pentru participarea la Programul Rabla

Un articol de: - 02 Mar 2018, 10:39
Auto

Șoferii care visează la o maşină nouă pot cere peste 9.000 de lei de la stat prin programul de finanțare Rabla. Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Mediului, regulile programului se vor schimba în perioada următoare.

Actul normativ condiţionează ca maşina dusă la casare, în schimbul primei pentru cumpărarea maşinii noi, să aibă neapărat ITP valabil. "Acest criteriu a fost introdus pentru a se evidenţia faptul că autovehiculul uzat casat în cadrul programului a circulat pe drumurile publice", se precizeaz ă în proiect, potrivit promotor.ro.

Ordinul stabilește ce presupune valabilitatea ITP, mai exact: "data până la care se face dovada încadrării autovehiculului uzat în cerinţele tehnice specifice stabilite prin reglementările legale privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică, înscrisă în certificatul de înmatriculare".

Pentru a se aplica documentul trebuie aprobat la minister şi publicat în Monitorul Oficial.

 
 
 
Loading...