Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto DECIZIE radicală privind mașinile DIESEL! Vor fi înlocuite toate MOTOARELE! Schimbări MAJORE, chiar din ACEST AN

DECIZIE radicală privind mașinile DIESEL! Vor fi înlocuite toate MOTOARELE! Schimbări MAJORE, chiar din ACEST AN

Un articol de: - 04 Mai 2018, 10:46
DECIZIE radicală privind mașinile DIESEL! Vor fi înlocuite toate MOTOARELE! Schimbări MAJORE, chiar din ACEST AN Auto

Trecerea la normele Euro 6 obligă DACIA să schimbe unele dintre propulsoarele aflate în gamă, iar viitorul nu foarte îndepărtat presupune chiar schimbarea platformei tehnice cu una complet nouă denumită „CMF-B Access Specification”.

Viitoarele modele Sandero 3 şi Logan 3, aşteptate în 2020, vor utiliza platforma tehnică CMF-B pe care o va avea în dotare şi Renault Clio 5.

Platforma B0 pe care modelele Dacia o folosesc încă din 2004, când a fost prezentat modelul Logan, nu mai poate susţine progresul tehnologic şi, prin urmare, trebuie înlocuită. Să nu uităm că, de fapt, această B0 este derivată din platforma pe care Renault Clio o folosea încă din 1998!

Ajunsă la limita maximă a capacităţilor - mai ales că din această toamnă întreaga industrie este obligată să treacă la Euro 6c şi, din 2024, chiar la Euro 7 – platforma va fi schimbată cu o variantă modificată a celei pe care francezii o vor monta pe Renault Clio 5 de anul viitor.

O altă schimbare care se va petrece chiar în acest an este înlocuirea unor motoare existente în gamă. Începând cu 1 septembrie 2018, toţi producătorii de automobile – fie ei premium, smart-buy sau low-cost – vor trebui să se încadreze în standardele de depoluare Euro 6c, iar unele dintre propulsoarele aflate acum în dotarea modelelor Logan, Sandero, Duster, Lodgy şi Dokker nu pot fi adaptate la noile cerinţe.

Citeşte mai multe despre:   Dacia