Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Directorul general al Volkswagen a acumulat, în timpul mandatului său, o pensie de 28,6 milioane de euro

Directorul general al Volkswagen a acumulat, în timpul mandatului său, o pensie de 28,6 milioane de euro

Un articol de: - 24 Sep 2015, 12:01
Directorul general al Volkswagen a acumulat, în timpul mandatului său, o pensie de 28,6 milioane de euro Foto: bloomberg.com Auto

Martin Winterkorn, directorul general al Volkswagen, a acumulat în timpul mandatului său o pensie de 28,6 milioane de euro. După demisie, în funcție de cum va fi clasificată plecarea, ar putea primi compensații de alte câteva milioane de euro.

La sfârșitul anului 2014, potrivit raportului care a scos la lumină pensia bărbatului nu se specifică și condițiile care ar determina compania să nu achite suma de peste 20 milioane de euro.

Însă, în anumite condiţii, Winterkorn poate primi şi compensaţii echivalente cu remuneraţia sa pe doi ani, scrie Mediafax.

Anul trecut, Winterkorn a fost al doilea cel mai bine plătit CEO din Germania, primind în total 16,6 milioane de euro sub formă de bonusuri din partea grupului VW şi a acţionarului majoritar al acestuia, Porsche.

Winterkorn, în vârstă de 68 de ani, a demisionat în urma scandalului emisiilor izbucnit în Statele Unite.

Citeşte mai multe despre:   pensie,   Volkswagen,   mandat,   demisie