Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Directorul Samsung Electronics conduce un Ferrari furat, în valoare de 15 milioane dolari

Directorul Samsung Electronics conduce un Ferrari furat, în valoare de 15 milioane dolari

Un articol de: - 31 Aug 2012, 17:57
Directorul Samsung Electronics conduce un Ferrari furat, în valoare de 15 milioane dolari Foto: Jalopnik.com Auto
Kun Hee Lee, directorul Samsung Electronics, are o avere estimată la 10.8 milarde dolari și este proprietarul unui Ferrari care ar putea fi furat, scrie publicația Jalopnik citată de Business Insider. Este vorba despre unul dintre dintre cele mai rare și scumpe modele de Ferrari din lume: 330 LMB, cu motor în partea din față. Doar patru astfel de mașini de curse au fost construite și fiecare dintre ele costă aproximativ 15 milioane de dolari.

Dar acum au apărut informații conform cărora Ferrari-ul ar fi furat, iar adevăratul proprietar îl vrea înapoi. Ivars Blumenau a cumpărat mașina în 1974 de la un dealer - Donald Fong, și a decis să-l lase în showroom-ul acestuia. Ferrari-ul a fost furat trei ani mai târziu, apoi vândut mai multor persoane din întreaga lume, iar în cele din urmă a ajuns în mâinile lui Lee, unul dintre cei mai bogați oameni din Coreea de Sud.Potrivit surselor Jalopnik, toți cei trei proprietari ai lui 330 LMB au avut probleme cu legea: Fong ar fi făcut închisoare, Blumenau nu a mai avut voie să lucreze cu Bursa de la New York, iar Lee a fost condamnat la închisoare pentru mită, dar a fost exonerat în cele din urmă.

FBI și Interpol au investigat cazul, au decis că mașina îi aparține lui Blumenau și au emis un ordin prin care Lee, directorul Samsung, trebuie să înapoieze Ferrari-ul.