?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Documente: Germania, Franța și Marea Britanie au făcut lobby pe lângă Uniunea Europeană pentru menținerea unor teste antipoluare considerate ineficiente

Documente: Germania, Franța și Marea Britanie au făcut lobby pe lângă Uniunea Europeană pentru menținerea unor teste antipoluare considerate ineficiente

Un articol de: - 24 Sep 2015, 23:23
Foto: money.cnn.com Auto

Germania a făcut lobby pe lângă Uniunea Europeană pentru menținerea unor teste antipoluare deficiente, potrivit unor documente, dezvăluite de The Guardian. Franța și Marea Britanie au transmis documente cu o argumentație asemănătoare, arată aceleași surse.

Dezvăluirile vin în contextul scandalului izbucnit după ce s-a aflat că producătorul german Volkswagen a instalat pe milioane de automobile livrate în SUA un soft cu care autoritățile erau induse în eroare în privința emisiilor de gaze.

Potrivit documentelor, Germania a cerut factorilor europeni de reglementare să mențină testele care permiteau afișarea unui nivel al emisiilor de CO2 inferior.

Datat mai 2015, actul tehnic se referă la teste de măsurare a emisiilor de CO2 și nu a oxizilor de azot poluanți, aflați în centrul scandalului Volkswagen.

În acest context, unele ONG-uri au reacționat, precizând că lobby-ul scoate la iveală ipocrizia statelor UE care și-au exprimat indignarea cu privire la scandalul Volkswagen și falsificarea testelor antipoluare pentru mașinile trimise în SUA.


Citeşte mai multe despre:   Germania,   Franta,   Marea Britanie,   Uniunea Europeana
 
 
 
Loading...