Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Expert francez: Și piloții din Formula 1 au fost prinși dopați

Expert francez: Și piloții din Formula 1 au fost prinși dopați

Un articol de: - 12 Aug 2013, 16:12
Expert francez: Și piloții din Formula 1 au fost prinși dopați Foto: sanversports.com Auto

Fostul președinte al Consiliului francez de prevenire și de luptă antidrog Marc Sanson a afirmat că și piloții din Formula 1 s-au dopat.

Potrivit acestuia, piloţii au folosit tacrină, un medicament prescris în maladia Alzheimer, care îi ajuta pe sportivi să ţină minte mai uşor, potrivit wheels24.

"Mulţi ani, piloţii au folosit tacrină, un produs recomandat în tratamentul unor maladii ca Alzheimerul, pentru a-şi reaminti mai uşor configuraţia circuitului. Până la urmă s-a renunţat la această practică, din cauza efectelor secundare. Însă a fost utilizată", a spus Marc Sanson.

Programul antidoping al Federaţiei Internaţionale de Automobilism nu prevede efectuarea testelor sanguine, ci numai de urină. Controale se fac atât în competiţii, cât şi în afara lor, a declarat delegatul medical al FIA, Jean-Charles Piette.

"Obiectivul principal este să aflăm dacă piloţii folosesc steroizi anabolizanţi pentru musculatura lor sau substanţe pentru slăbit. Astfel, o dată sau de două ori pe an, la anumite curse, efectuăm teste inopinate. Sunt numai teste de urină, în acest moment nu folosim teste sanguine", a precizat Piette.

Citeşte mai multe despre:   Formula 1,   dopaj