Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Ford oprește temporar producția de mașini la Craiova

Ford oprește temporar producția de mașini la Craiova

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Apr 2021, 16:34
Ford oprește temporar producția de mașini la Craiova foto: Pixabay Auto

Ford România oprește temporar producția din cauza crizei de componente auto, care afectează mai mulți producători. Reprezentanții producătorului au precizat că problema aprovizionării cu semiconductori este una „care afectează o mare parte din industria auto globală”.

Reprezentanții Ford România au anunțat oprirea temporară a producției de mașini la Craiova

 

Ford va trimite în șomaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru pe o perioadă de circa o lună, mai exact de pe 26 aprilie și până pe 21 mai, transmite Gazeta de Sud. La Craiova, potrivit estimărilor oficiale, Ford va suspenda producția de autovehicule timp de șase zile, la final de aprilie și la început de mai, iar producția de motoare se suspendă pentru 10 zile. 

„Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie - 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi (în loc de trei). În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie - 14 mai.Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România.

Peste 6.000 de angajați activează la uzina din Craiova, iar cei mai mulți dintre ei lucrează la Secția de Producție Vehicule. În jur de 1.000 de angajați dintr-un schimb de lucru ar urma să fie trimiși în șomaj tehnic pentru o perioadă de aproape o lună.

„În perioada zilelor fără producție, angajații de la Ford Craiova afectați de această situație, vor fi plătiți în conformitate cu acordurile companiei cu sindicatele locale și cu prevederile legale în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și ajustează programele de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europă”, a mai precizat directorul de comunicare al Ford România.

Angajații Ford ar urma să fie plătiți cu 78% din salariul brut pe perioada suspendării producției, susține anumite surse, potrivit Gazeta de Sud.

Citeşte mai multe despre:   Ford Romania