Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Şeful Ford România somează Guvernul: Să spună clar care este planul său pentru viitor şi să se ţină de cuvânt

Şeful Ford România somează Guvernul: Să spună clar care este planul său pentru viitor şi să se ţină de cuvânt

Un articol de: - 23 Mai 2018, 23:51
Şeful Ford România somează Guvernul: Să spună clar care este planul său pentru viitor şi să se ţină de cuvânt Auto

CEO-ul Ford România, britanicul Ian Pearson, transmite Guvernului de la Bucureşti un mesaj tranşant, în contextul în care infrastructura din România se află la pământ.
El a afirmat, într-un interviu acordat RFI, că în acest moment costul cu transportul este mai mare în România decât în cea mai mare parte a vestului Europei şi a subliniat că autorităţile române trebuie să îşi respecte angajamentele, în special pe cele legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere şi ferate. 

"De când am venit în România, Ford a spus, ca de altfel toate companiile din sectorul auto, că dezvoltarea infrastructurii este importantă nu doar pentru afacerile din această ţară şi şi pentru atragerea de noi investitori. Există o diferenţă între promisiunile care au fost făcute (n.r. - de autorităţi) şi unde ne aflăm în acest moment. Nu suntem acolo unde am vrea să fim şi am spus asta clar Guvernului român. El s-a angajat la un plan clar de dezvoltare a infrastructurii, iar noi suntem în contact constant cu Executivul pentru a ne asigura că sunt respectate aceste termene. Mesajul din partea Ford, dar şi a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectăm anagajamentele pe care ni le-am asumat, autorităţile să îşi respecte şi ele propriile angajamente", a declarat Ian Pearson, conform news.ro.

Potrivit şefului Ford România, proiectele prioritare ale Guvernului legate de dezvoltarea infrastructurii ar trebui să fie şoselele de centură din jurul oraşelor Balş şi Slatina, ca parte a drumui expres dintre Craiova şi Piteşti.
"De asemenea, toţi reprezentanţii industriei auto aşteaptă cu nerăbdare ca autostrada dintre Piteşti şi Sibiu să fie gata la termen. La fel de importantă este şi calea ferată dintre Craiova şi Timişoara şi Craiova şi Calafat. (...) Orice companie are un plan de afaceri şi priveşte spre viitor. Stabilitatea şi predictibilitatea din partea Guvernului sunt lucruri importante pentru noi. Întotdeauna sunt schimbări, schimbarea este un lucru bun, dar am vrea ca Guvernul român să spună clar care este planul său pentru viitor şi să se ţină de cuvânt", a punctat Ian Pearson.

Declaraţiile CEO-ului Ford România vin în contextul în care gigantul auto a anunţat investiţii majore în fabrica sa din România: peste 200 de milioane de euro, crearea a 1.500 de locuri de muncă noi pentru muncitori români şi lansarea unui al doilea model produs în uzina din Craiova. 
"Toate aceste 1.500 de locuri de muncă vor fi atribuite cetăţenilor români. (...) E extraordinar să lucrezi cu ei. Sunt dispuşi să înveţe şi să se dezvolte. E excelent să lucrezi cu ei", a precizat Pearson.
 

Citeşte mai multe despre:   Ford Romania,   Ian Pearson,   Stiri Craiova