Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Ford se așteaptă la pierderi mari, în contextul crizei COVID-19

Ford se așteaptă la pierderi mari, în contextul crizei COVID-19

Un articol de: George Lupu - 31 Iul 2020, 18:06
Ford se așteaptă la pierderi mari, în contextul crizei COVID-19 	Auto

Producătorul auto american Ford a anunţat că se aşteaptă la pierderi anuale grele în 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus. Compania a precizat că în 27 iulie a achitat 7,7 miliarde de dolari din facilitatea de creditare reînnoibilă automat (revolving), de 15,4 miliarde de dolari. Anunţul Ford vine după ce compania a raportat profit trimestrial, datorită investiţiei Volkswagen AG, care a compensat pierderile cauzate de efectele pandemiei, scrie Reuters.

Volkswagen a finalizat investiţia de 2,6 miliarde de dolari la Argo, divizia Ford pentru servicii de mobilitate şi conducere autonomă, care este acum controlată în comun de alianţa celor doi producători auto.

 

Ford a anunţat că are peste 150.000 de rezervări pentru noul Bronco

 

Ford se aşteaptă acum la un profit înainte de taxe între 500 de milioane şi 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei şi la pierderi în trimestrul patru. Costurile operaţionale pentru restructurarea pe plan global vor totaliza anul acesta între 700 de milioane şi 1,2 miliarde de dolari, în scădere faţă de 3,2 miliarde de dolari în 2019, a informat grupul american.

Ford a anunţat că are peste 150.000 de rezervări pentru noul Bronco, ce va fi lansat în trimestrul patru.

Compania a încheiat trimestrul doi cu aproape 40 miliarde de dolari în numerar şi ar trebui să menţină sau să-şi depăşească ţinta de a avea un sold disponibil de 20 miliarde de dolari pentru restul acestui an, chiar dacă cererea pe plan global va scădea şi mai mult sau dacă pandemia va duce la mai multe închideri ale fabricilor, consideră analiştii.

În trimestrul doi din 2020, Ford a înregistrat un profit net 1,1 miliarde de dolari, sau 0,28 dolari pe acţiune, faţă de un profit de 100 milioane de dolari, sau 0,04 dolari pe acţiune, în urmă cu un an.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Ford România a anunțat că nu va prelungi contractele pentru o parte din angajați

 

Compania Ford este prezentă și pe piața din România. Recent, producătorul a anunțat că nu va prelungi contractele pe perioadă determinată ale mai multor angajați, dată fiind cererea din piață.

Activitatea fabricii a fost întreruptă mai multe săptămâni în contextul epidemiei de coronavirus și a măsurilor de restricție adoptate pentru a preveni răspândirea agresivă a bolii. Blocarea practic a economiiilor, cauzată de pandemie, a avut ca rezultat prăbușirea cererii inclusiv pe piața auto. 

 

Citeşte mai multe despre:   ford,   COVID-19,   Volkswagen