Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto GARCEA DE BACĂU: Pieton sancţionat de un poliţist local cu puncte de penalizare, ca șoferii

GARCEA DE BACĂU: Pieton sancţionat de un poliţist local cu puncte de penalizare, ca șoferii

Un articol de: - 06 Iun 2017, 12:09
GARCEA DE BACĂU: Pieton sancţionat de un poliţist local cu puncte de penalizare, ca șoferii Auto

La Bacău un pieton a fost amendat pentru că a traversat strada neregulametar, însă pe lângă amendă a primit şi două puncte penalizare, care în mod normal se aplică doar şoferilor, scrie Deșteptarea. Agentul care a completat greşit procesul verbal riscă la rândul lui sancţiune disciplinară și ar fi meritat, la momentul completării procesului verbal, să fie verificat cu etilotestul!

Infracíunea s-a săvârșit la sfârşitul lunii aprilie, când un bărbat din comuna Traian a traversat neregulamentar strada, în centrul Bacăului, iar apoi s-a trezit nu doar cu amendă de 435 de lei ci şi cu puncte penalizare la permisul auto! 

Procesul verbal, în care poliţistul a mai notat că acesta a refuzat să-l semneze şi că ar fi avut un comportament necivilizat, a fost postat pe un grup de pe Facebook.

„Pentru a circula ca pieton am nevoie de permis? Un agent de la Poliţia Locală Bacău mi-a dat şi amendă și puncte penalizare ca pieton pentru că am traversat strada pe la colţul intersecţiei. Oare la câte puncte penalizare nu mai am voie să merg pe jos? Deşi nu ştiu să existe permis perpedes”, a scris cel care a făcut postarea şi imediat s-au adunat zeci de comentarii. Unii s-au amuzat de situaţie, alţii l-au îndrumat să depună contestaţie.

Cele întâmplate au ajuns şi în atenţia conducerii Poliţiei Locale Bacău, care va cere discutarea cazului în Consiliul de Disciplină.

„Este o eroare materială şi mi-am cerut scuze pentru acest lucru, însă este o chestiune care afectează imaginea instituţiei şi o să iau măsuri”, a declarat Florin Constantin Ene, directorul executiv al Poliţiei Locale Bacău. Aşadar, agentul care a întocmit procesul verbal de contravenţie riscă la rândul său o sancţiune disciplinară.

Pe portalul Judecătoriei Bacău acest proces verbal a fost deja contestat. Înregistrarea s-a făcut în data de din 10 mai, dar nu s-a stabilit încă un termen.

 Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...