Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto GATA! Se schimbă LEGEA! Nu își mai pot „PIERDE” PERMISUL AUTO! Toți ȘOFERII ROMÂNI trebuie SĂ AFLE ACEST LUCRU!

GATA! Se schimbă LEGEA! Nu își mai pot „PIERDE” PERMISUL AUTO! Toți ȘOFERII ROMÂNI trebuie SĂ AFLE ACEST LUCRU!

Un articol de: B1.ro - 09 Sep 2019, 10:50
Auto

Vestea care îi bucură pe toți șoferii români! Dacă ți-a fost suspendat permisul, neapărat trebuie să afli ce presupune acest proiect de lege!

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Un proiect de lege inițiat de un deputat ALDE a fost adoptat de Senat și urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților. Noul proiect îi privește pe șoferii cărora le-a fost suspendat temporar permisul de conducere, conform Evz.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Conducătorul auto căruia i s-a suspendat provizoriu permisul auto ar putea să-şi aleagă perioada suspendării în termen de un an de la data săvârşirii faptei contravenţionale, conform unei iniţiative legislative depuse la Parlament de deputaţii ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

Potrivit propunerii legislative privind suspendarea permisului auto, „în cazul suspendării provizorie a permisului auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o”.

DOAMNE, DUMNEZEULE! TEO TRANDAFIR NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT!

De asemenea, proiectul prevede că vor fi exceptaţi cei care au săvârşit „fapte deosebit de grave, care prezintă un pericol social, fiind săvârşite cu vinovăţie şi care sunt prezentate de legea penală şi sunt prezentate de aceasta – infracţiuni”.

Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii acelei fapte, mai prevede proiectul.

„Prevederile prezentei iniţiative vin în ajutorul şoferilor profesionişti şi nu numai, care se aleg cu suspendarea permisului de conducere, iar, pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie, nu mai pot lucra şi rămân „fără pâine”. Sunt de părere că la nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor”, susţine deputatul Ştefan-Alexandru Băişanu în expunerea de motive, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat și urmează acum să fie dezbătut în Camera Deputaților. Termenul de adoptare tacită a proiectului s-a împlinit chiar în prima săptpămână de reluare a activității parlamentare, iar senatorii din comisia de specialitate nu și-au făcut timp pentru a întocmi un raport pentru votul din plenul Senatului, așa că inițiativa a fost adoptată fără dezbatere.
 

 
 
 
Loading...