Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Guvernul ar putea adopta un act prin care să restituie taxa auto încasată ilegal

Guvernul ar putea adopta un act prin care să restituie taxa auto încasată ilegal

Un articol de: - 09 Aug 2012, 14:33
Guvernul ar putea adopta un act prin care să restituie taxa auto încasată ilegal Foto: stiri.com.ro Auto

Guvernul ar trebui să adopte un act normativ prin care să fie restituită taxa auto încasată ilegal, pentru ca procesele intentate statului pentru rambursarea banilor să fie rezolvate mai repede, a declarat joi premierul Victor Ponta.

"Am discutat să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cernapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică din punct de vedere funcţional cu ceea ce se întâmplase cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor. Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «mergeţi şi daţi-ne în judecată, ştim că o să câştigaţi, dar mai câştigăm nişte timp». Instanţele se aglomerau, banii pe care Guvernul, indiferent cum se numeşte, trebuie să îi dea înapoi cresc, evident, cu rata inflaţiei. Atunci am luat o decizie administrativă şi practic am oprit toate procesele, instanţele sunt şi aşa superîncărcate. La fel trebuie să facem şi cu rambursarea taxei auto” a spus Ponta.

n opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a îndemna proprietarii de vehicule să dea statul în judecată pentru a-şi recupera taxa auto încasată ilegal a fost incorectă şi imorală.

"Aici, Guvernul Boc a fost la nivelul faimosului consul roman Fabius Cunctator, cel care tot timpul amâna bătăliile, şi aici tot ştiau că pierd procesele, dar ziceau la fel că primesc termen în 2012, în 2013 şi or veni alţii după noi care să plătească oalele sparte", a spus Ponta.

Soluţia ar fi adoptarea unui act normativ care să recunoască datoriile Guvernului, a mai precizat premierul.

Pe de altă parte, Guvernul ar dori să reintroducă taxa auto din septembrie, într-o formă nouă, care să țină cont doar de gradul de poluare al acesteia.

Act normativ prin care să se restituie taxa auto
Embed:
 

Citeşte mai multe despre:   proces,   ilegal,   Victor Ponta