Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto HAOS după inaugurarea autostrăzii dintre Nădăşelu şi Gilău: O întreagă comună, COMPLET BLOCATĂ (FOTO)

HAOS după inaugurarea autostrăzii dintre Nădăşelu şi Gilău: O întreagă comună, COMPLET BLOCATĂ (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 02 Oct 2018, 11:21
HAOS după inaugurarea autostrăzii dintre Nădăşelu şi Gilău: O întreagă comună, COMPLET BLOCATĂ (FOTO) Auto

Tronsonul de pe Autostrada A3, între localităţile Gilău şi Nădăşelu, a fost inaugurat vineri, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Doar că deschiderea tronsonului a condus la serioase blocaje în trafic în comuna Baciu, situată în apropierea autostrăzii. 

Cei 12.000 de şoferi ai vehiculelor de mare tonaj care până acum alegeau diverse rute spre Moldova şi Maramureş au găsit o variantă de a scurta drumul, tranzitând comuna Baciu, ceea ce a dus la paralizarea traficului rutier, relatează stiridecluj.ro.

Primarul comunei, Ioan Mureşan, a făcut un apel la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Primăria Cluj, Prefectura Cluj şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, cerându-le şefilor acestor instituţii ia măsuri şi să direcţioneze traficul pe autostradă "către Turda, cu direcţia Turda – Vâlcele – Centura de ocolire a Clujului". 

"Către:
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
Prefectura Județului Cluj
Inspectoratul de Poliție județean Cluj
Primăria Cluj-Napoca

​Stimați conducători responsabili ai instituțiilor mai sus menționate!
În calitatea mea de primar al comunei Baciu vă adresez acest Apel disperat pentru a interveni de urgență în scopul salvării de la sufocare și paralizie a comunității noastre, formate din 12.000 de locuitori. Demersul nostru, cu caracter de urgență, survine în urma unui fenomen pe care l-am anticipat și asupra căruia am tot avertizat autoritățile competente că se va produce și va afecta grav siguranța circulației și calitatea vieții pe raza comunei noastre.
Este vorba de transferul traficului greu care merge către Moldova și Maramureș prin comuna noastră, după darea în folosință a tronsonului de autostradă Gilău – Nădășelu. După cum arată și imaginile făcute în dimineața zilei de 1 octombrie 2018 traficul spre Cluj Napoca este paralizat și de multe ori blocat din cauza faptului că șoferii camioanelor și mașinilor de mare tonaj ies de pe autostradă pentru a tranzita comuna Baciu, intrând în Cluj Napoca și traversând municipiul prin zona B-dului Munci, direcția centura Muncii – Apahida.
Alegerea acestui traseu, indicat inclusiv de GPS, pentru că e mai scurt, generează efecte grave asupra poluării comunității noastre cu noxe și gaze de eșapament; blochează traficul auto și pietonal al cetățenilor și locuitorilor noștri, mai ales în cursul dimineții și va conduce la provocarea unor accidente rutiere, care sperăm să nu-i rănească pe oameni.
Iată de ce vă solicităm, stimați conducători responsabili ai instituțiilor mai sus menționate, să:
1. dispuneți de urgență limitarea, în intervalul orar 7,00 – 9,00, în zilele lucrătoare, a accesului traficului care vine pe autostradă, de la Nădășelu către Gilău.
2. direcționați acest trafic pe autostradă către Turda, cu direcția Turda – Vâlcele – Centura de ocolire a Clujului.
Fac un apel către domnul primar al municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, să se alăture Apelului nostru, întrucât toată viziunea și strădania domniei sale de protejare a cetățenilor clujeni de efectele nocive și periculoase ale traficului greu prin oraș sunt anulate în acest moment. Poluarea, riscurile și provocările traficului greu îi afectează în aceeași măsură pe băceni și pe clujeni, iar autoritățile alese de cetățeni au datoria să-și unească eforturile pentru a le satisface interesele.
Sunt convins că Apelul nostru va fi ascultat și soluționat ca atare.
Așa să ne ajute Dumnezeu!", a scris primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan. 

(Foto: stiridecluj.ro)
 


 

Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Baciu,   CNAIR,   Gilau,   Nadaselu,   A3