Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Localitatea din România unde toți șoferii care opresc sunt bătuți și jefuiți. Marian Godină confirmă (FOTO)

Localitatea din România unde toți șoferii care opresc sunt bătuți și jefuiți. Marian Godină confirmă (FOTO)

Un articol de: - 02 Mai 2018, 17:08
Localitatea din România unde toți șoferii care opresc sunt bătuți și jefuiți. Marian Godină confirmă (FOTO) Auto

Deși peste tot în țară nu poți băga mâna în foc că ești în siguranță atunci când faci o pauză de la condus, localitatea Sineşti, din judeţul Ialomiţa, le întrece pe toate.

Aici toți șoferii care opresc riscă să fie bătuți sau jefuiți, așa cum i s-a întâmplat și unui bărbat din județul Buzău care a ales să împărtășească prin ce a trecut.

Mihai Răzvan Moraru se deplasa pe E83, de la Buzău spre Bucureşti, pe data de 1 mai 2018, când a oprit într-o parcare din vecinătatea Sineştiului pentru o pauză de la condus și a fost la un pas de a fi rănit, însă intuiția l-a salvat.

„RomâniaCum poţi fi prăduit ca în vestul sălbatic, la final de vacanţă! Sinești, E85, București - Buzău. În această seară am oprit într-o parcare, pe drumul Buzău-București, pentru o pauză de la condus. Am urcat în măşină când am văzut că cea din fața mea, oprită și ea în parcare, a plecat. Nu am avut un sentiment Ok, o bănuială mi-a zis să mă car. Fix în acel moment am văzut oameni ieşind din pădurea de pe marginea drumului, venind spre maşină în viteză. Eram deja înăuntru și am văzut cum un tânăr era deja ghemuit în spatele măşinii. Am blocat uşile, am plecat în viteză și am sunat la 112. Mi s-a făcut legătura la Poliție, care mi-a spus că sigur am roata înţepată și o măşină care sigur mă urmăreşte. Deci ştiau. În timp ce vorbeam cu ei la telefon, mi-a apărut în bord mesajul de pană pe spate, dreapta. Le-am dat datele măşinii și locația și mi-au spus că vin după mine. Am reuşit să ajung la benzinăria Mol din Voluntari. Și să umflu roata. A apărut și poliţia care mă cauta. Mi-au spus că am avut noroc, pentru că alţii, în zilele trecute nu au fost la fel de norocoşi. Au fost bătuţi, jefuiţi.
Băi, în ce ţară trăim? I-am întrebat pe poliţişti de ce nu se face ceva, dacă tot ştiu situaţia. Mi-au spus că patrulează pe zonă 2 maşini zi noapte, dar sunt depăşiţi. Sunt doar 40% din câţi ar trebui să fie. Și de la centru nu se face nimic, chiar dacă se ştie situaţia. S-a cerut patrularea jandarmeriei, dar măh ăştia sunt mai Ocupaţi cu paza lui Dragnea la DNA și nu pot participa. Acum sunt la vulcanizare, în București. Măi Cocalari politici, javre administrative și hoţi de toate felurile - sictir măh! Eu în seara aceasta eram cu copiii în măşină, în vacanţa de 1 Mai. Ce ţară e mă asta? Ce siguranţă e mă asta? În care ies Hoţii din pădure ca ciupercile după ploaie, în care faceți legi doar pentru infractori, în care suntem conduşi de infractori? Cât să mai suportăm mă jaful și nesimțirea?Când autorităţile vor pune preţ pe siguranţa noastră? Când vom deschide draku ochii și nu vom mai accepta minciuna și hoţia? Multe întrebări, aceleaşi răspunsuri! Respect pentru Poliţia Română care m-a ajutat și a intervenit! Iar pentru clasa politică și toţi românaşii care o ţin în viaţă : SICTIR! PS: aici a fost vorba de o secundă. Secunda de când m-am urcat în măşină. E clar că erau pregătiţi să atace, dar urcându-mă în maşină au înţepat roata dreapta spate pentru a mă prinde mai târziu. Acea secundă în care am decis să intru în maşină a fost diferenţa între a fi lovit sau a scăpa. Am aflat în seara aceasta că mai nou, aruncă cu diverse obiecte în fața măşinii, când nu e trafic mare, pentru a provoca o ieşire în decor și a jefui. PS2: din mesajele voastre înţeleg că sunt mai multe zone unde eşti atacat la drumul mare. Mulţi dintre voi ați fost martorii sau victimele unor asemenea atacuri. Se pare că Sinești nu e un caz izolat. A1, A2, Carrefour Voluntari, Fundeni, Mamaia, Sibiu și lista continuă. Înţeleg că mulţi dintre voi ați depus plângeri, nerezolvate până astăzi. PS3: Azi, la ora 10 nu există un echipaj de Poliție în zonă. În schimb se face curat, se adună gunoiul, pentru prima dată în ultimele luni. Mai jos poza de astăzi. Aceasta nu este o postare cu interes politic, să lămurim această poveste pe care o încearcă unii comentatori. Este o întâmplare reală, din care ar trebui să învăţam noi să ne protejăm, iar autorităţile să înveţe să ia măsuri. Sunt sute de mesaje de la oameni care au fost jefuiţi și bătuţi în acest mod. Se ştie! Atunci să se intervină!”, a scris Moraru pe pagina sa de Facebook.

Multe persoane au reacționat la postarea sa și și-au împărtășit și ele experiențele neplăcute. Postarea a devenit virală imediat.

De asemenea, poliţistul Marian Godină a dat share la această poveste, semn că este de accord cu ce a transmis Mihai Răzvan Moraru.

Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Citeşte mai multe despre:   Mihai Razvan Moraru,   Mihai Godina