Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Informație bombă din noul Cod rutier: Ce alegere trebuie să facă de azi șoferii români!

Informație bombă din noul Cod rutier: Ce alegere trebuie să facă de azi șoferii români!

Un articol de: B1.ro - 18 Aug 2019, 15:56
Foto: Politia Romana / Facebook Auto

Modificare importantă în Codul rutier! Șoferii români vor avea dreptul începând de acum să face o alegere fără precedent.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU ...E EXTREM DE DUREROS

Potrivit unei propuneri legislative ce a trecut de ambele Camere ale Parlamentului, restricția de a conduce timp de 15 zile cu dovada, în cazul în care permisul de conducere a fost suspendat, va fi eliminată din Codul rutier.

ADIO, RONA HARTNER! VESTEA TRISTĂ DESPRE MAREA ACTRIȚĂ A FOST CONFIRMATĂ! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ...

Astfel, șoferii vor avea posibilitatea de a alege și de a folosi dovada înlocuitoare timp de mai puține zile, pentru a-şi putea recupera permisul mai repede, anunţă a1.ro.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Conform expunerii de motive a actului normativ, perioada pentru care se eliberează dovada de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză să decidă dacă va folosi acest document timp de 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30 de zile să înceapă demersurile pentru redobândirea carnetului de conducere.

Conducătorul auto poate depune dovada înlocuitoare a permisului de conducere la poliția rutieră în orice zi din momentul eliberării, până la a 15-a zi de valabilitate a dovezii înlocuitoare.

În cazul suspendării permisului de conducere pentru o perioadă determinată, cu eliberarea unei dovezi înlocuitoare cu drept de conducere pentru 15 zile, suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule începe în cazurile: din momentul expirării termenului de valabilitate a dovezii înlocuitoare sau din momentul depunerii dovezii înlocuitoare de către conducătorul auto la oricare unitate de poliție în una din zilele din intervalul perioadei de valabilitate a acesteia.

Legislaţia actuală stabileşte că în cazul unei sancțiuni care suspendă permisul de conducere, indiferent că este vorba despre o perioadă de 30, 60 sau de 90 de zile, agentul de poliție care încheie procesul verbal de constatare, eliberează și dovada înlocuitoare permisului, cu sau fără drept de circulație, după caz. Dovada este valabilă obligatoriu 15 zile.

 
 
 
Loading...