Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto ATENȚIE, ȘOFERI! Au mai rămas câteva săptămâni. Care sunt mașinile care vor fi scoase din circulație!

ATENȚIE, ȘOFERI! Au mai rămas câteva săptămâni. Care sunt mașinile care vor fi scoase din circulație!

Un articol de: - 06 Apr 2018, 14:02
ATENȚIE, ȘOFERI! Au mai rămas câteva săptămâni. Care sunt mașinile care vor fi scoase din circulație! Auto

Mai sunt doar câteva săptămâni până va intra în vigoare OG nr. 14 din 18 august 2017, care modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, începând cu 20 mai intră în vigoare prevederile Ordonanței Guvernului privind suspendarea înmatriculării vehiculelor în anumite cazuri.

Redăm mai jos comunicatul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)

Vă informăm că, începând cu data de 20.05.2018, intră în vigoare prevederile O.G. nr. 14/2017 privind suspendarea înmatriculării vehiculelor.

Este important de ştiut faptul că suspendarea înmatriculării va opera în următoarele situaţii:

1) în cazul anulării sau expirării valabilităţii I.T.P. (inspecţia tehnică periodică);

2) în cazul netranscrierii transmiterii dreptului de proprietate a vehiculului de către noul proprietar în termenul prevăzut de lege de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului (90 de zile de la data înscrisă în contractul de vânzare-cumpărare).

Pentru evitarea aplicării sancţiunilor contravenţionale prevăzute de lege (amendă din clasa a IV-a de sancţiuni, reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcilor cu numărul de înmatriculare), vă recomandăm:

- să verificaţi data la care expiră inspecţia tehnică periodică şi să o efectuaţi în termenul înscris pe certificatul de înmatriculare (data valabilităţii fiind comunicată automat de către Registrul Auto Român şi preluată în aceeaşi manieră în sistemul de evidenţă al DRPCIV).Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

 - să vă asiguraţi că, în cazul în care achiziţionaţi un vehicul, il veţi transcrie în următoarele 90 de zile pe numele dumneavoastră. Este recomandabil să verificaţi cu atenţie data întocmirii contractului de vînzare cumpărare sau în situaţia în care il achiziţionaţi de la o altă persoană decât proprietarul acestuia, data vânzării sale iniţiale.

 IMPORTANT: pentru a verifica starea înmatriculării vehiculului, D.R.P.C.I.V. vă pune la dispoziţie pe site-ul propriu, la secţiunea servicii online - stare înmatriculare o aplicaţie prin intermediul căreia aveţi posibilitatea de a verifica în timp real dacă înmatricularea este suspendată sau validă.

 În speranţa că prin acest serviciu venim în sprijinul dumneavoastră, vă rugăm să ne semnalaţi orice problemă aparută în legătură cu o eventuală neconcordanţă între datele afişate si situaţia rezultată din documente.