Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto INS: Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor și pentru transportul mărfurilor au crescut ușor în trimestrul al treilea al anului

INS: Înmatriculările noi de vehicule pentru transportul pasagerilor și pentru transportul mărfurilor au crescut ușor în trimestrul al treilea al anului

Un articol de: B1.ro - 06 Noi 2019, 09:42
Foto: pixabay.com Auto

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut, în al treilea trimestru al anului cu 3,6%, comparativ cu perioada similară din 2018, în timp ce înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au înregistrat o creștere de 0,4%, arată datele transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în trimestrul III din 2019 comparativ cu trimestrul corespunzător al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la categoriile: mopede ṣi motociclete cu 18,9% ṣi autoturisme cu 3,3%.

La categoria autobuze ṣi microbuze numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 16,3%.

În perioada analizată au fost înregistrate 53838 de înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor (32,0 % din total), iar la categoria autoturisme au fost înregistrate 52427 înmatriculări noi de vehicule noi (32,0 % din total înmatriculări noi de autoturisme).

CORINA CHIRIAC, ÎN DOLIU! S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ MOARTEA LUI MIHAI CONSTANTINESCU! O NOUĂ TRAGEDIE A ȘOCAT ROMÂNIA

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 6,0% ṣi scăderi la categoriile: autotractoare cu 24,3% ṣi remorci ṣi semiremorci cu 0,8%.

În perioada analizată au fost înregistrate 12.109 înmatriculări noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, reprezentând 40,7 % din total.

Faţă de trimestrul al doilea din 2019, în trimestrul III înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat o creṣtere cu 13,8% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi o scădere cu 0,9% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

ȘOC ÎN SHOWBIZ! ADIO, ANAMARIA PRODAN! A ÎNLOCUIT-O DEJA! NICI EI NU ÎI VINE SĂ CREADĂ...( GALERIE FOTO)

Citeşte mai multe despre:   INS
 
Loading...