Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Masinile diesel, interzise OFICIAL: Comisia Europeană a anunțat ce se întâmplă cu cele trei milioane de autoturisme din România

Masinile diesel, interzise OFICIAL: Comisia Europeană a anunțat ce se întâmplă cu cele trei milioane de autoturisme din România

Un articol de: - 13 Mai 2018, 10:03
Auto

Izbucnirea scandalului motoarelor diesel care mătură industria auto în întreaga lume determină orientarea către inovare în vederea reducerii combustibililor fosili și a poluării.

O soluție în acest sens este promovarea automobilelor electice.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape trei milioane au motor diesel.

Principalul motiv pentru care românii aleg maşini diesel e consumul redus. Când laşi motorul pornit şi cobori din maşină pentru a lua ceva din portbagaj, simţi, însă, pe propria piele cât de poluantă e maşina: noxele fac aerul aproape irespirabil, informează Digi 24.

Este şi motivul pentru care Comisia Europeană se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024.

În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară . Parisul vrea să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Citeşte mai multe despre:   Roamnia,   madrid,   Paris
 
Loading...