Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Anunțul Comisiei Europene bagă PANICĂ printre șoferii români. Cât mai ai voie să circuli...

Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Anunțul Comisiei Europene bagă PANICĂ printre șoferii români. Cât mai ai voie să circuli...

Un articol de: B1.ro - 24 Oct 2018, 07:15
Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Anunțul Comisiei Europene bagă PANICĂ printre șoferii români. Cât mai ai voie să circuli... Auto

Dispariţia maşinilor pe motorină pare tot mai aproape.Potrivit comisarului european pentru piață internă și industrie, în câţiva ani, acestea nu vor mai putea fi văzute pe străzi, informează Digi 24. 
Mai mult, câteva mari orașe din europa au anunțat deja că vor interzice circulația autovehiculelor pe motorină.

Scandalul emisiilor trucate ar putea ajuta Uniunea Europeană să schimbe din temelii industria auto din Europa, în condiţiile în care, în prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE u motoare diesel.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska, potrivit digi24.ro.

"Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen", a explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Roma a anunţat că introduce o asemenea regulă din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena. 
Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.


 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Elzbieta Bienkowska,   Stiri Bucuresti,   Roma,   Madrid,   atena