Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL! Șoferii români, în stare de ŞOC: Cât mai pot circula în marile orașe și în București!

Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL! Șoferii români, în stare de ŞOC: Cât mai pot circula în marile orașe și în București!

Un articol de: B1.ro - 11 Sep 2018, 07:30
Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL! Șoferii români, în stare de ŞOC: Cât mai pot circula în marile orașe și în București! Auto

Zilele maşinilor diesel pe şoselele din Europa par numărate.
Mai multe ţări europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană şi să fie reclamate la Curtea Europeană de Justiţie pentru depăşirea permanentă a limitei de noxe şi particule ultrafine.
Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România, se numără printre cele nouă ţări luate în vizor de forul comunitar.

Potrivit playtech.ro, sancțiunile pe care le vor primi aceste state ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre ele să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Reprezentanţii ţărilor vizate au avut o discuție în ianuarie, la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Potrivit presei germane, Vella le-ar fi spus miniștrilor că "termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile".

Mai multe mari oraşe europene au luat deja măsuri împotriva automobilelor pe motorină.
În Roma vor fi interzise maşinile diesel în centru începând cu anul 2024. În Germania, autoritățile sunt pe cale să ia aceleași măsuri după ce justiția germană a permis orașelor să interzică maşinile diesel.

În România, Primăria Bucuresti intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, acelea care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.
 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Germania,   Italia,   Roma,   Stiri Bucuresti,   Karmenu Vella