Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Intrarea Astra Asigurări în faliment produce haos în service-uri: Nimeni nu mai acceptă o reparație în baza unei polițe Astra

Intrarea Astra Asigurări în faliment produce haos în service-uri: Nimeni nu mai acceptă o reparație în baza unei polițe Astra

Un articol de: -
Foto: gandul.info Auto
Intrarea Astra Asigurări în faliment produce haos pe șosele și în service-uri. În momentul de față, cea mai mare teamă a participanților la trafic este de a nu fi implicați într-un eveniment rutier cu un asigurat Astra pentru că nimeni nu plătește daunele, anunță B1 TV.

Cu toate că, teoretic, dosarele noi sunt preluate de Fondul de Garantare a Asiguraților, practic, plățile sunt blocate până la falimentul oficial al Astra.

Mai mult de atât, dacă în București există 3 centre de constatare a daunelor, în restul României mai există doar 2 astfel de centre: la Iași și Cluj.

Aproape niciun service nu mai acceptă o reparație în baza unei polițe emisă de Astra, pentru că nu-și permite să repare și să blocheze niște bani neștiind exact când și sub ce formă va primi acea despăgubire.

Totodată, orice dosar nou în care este implicat un asigurat al acestei companii se deschide la Fondul de Garantare a Asiguraților, instituție care a preluat deja și aproximativ 25.000 de dosare mai vechi, din cele 50.000 de dosare ale Astra, cu o valoare totală de 7-800 milioane de lei.

Cei care au accidente în acest moment trebuie să depună o cerere de deschidere a dosarului de daună către Fondul de Garantare a Asiguraților, Fondul îi va programa la o constatare, urmând ca după constatare să intre cu mașina în reparație.

Cu toate acestea, varianta cea mai ușoară este ca fiecare să-și plătească singur reparația, iar apoi să se ducă cu factura la Fond și să solicite recuperarea banilor.
 
 
 
Loading...