Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Anunț ȘOC pentru șoferi: Chiar și cei cu ITP-ul la zi o pot păți! După ce te-a oprit poliția, mai pleci cu mașina doar pe platformă!

Anunț ȘOC pentru șoferi: Chiar și cei cu ITP-ul la zi o pot păți! După ce te-a oprit poliția, mai pleci cu mașina doar pe platformă!

Un articol de: - 28 Mai 2018, 07:21
Auto

Talonul mașinii se va suspenda automat odată cu expirarea ITP-ului, potrivit unei legi ce a intrat în vigoare din 20 mai.

CLICK AICI - Cât de sigure sunt, de fapt, TOATE modelele Dacia: Anunț ȘOC despre testele de siguranță la aceste mașini

Astfel, șoferii vor fi prinşi circulând cu o maşină cu înmatricularea suspendată vor risca amenzi de până la 2.900 de lei, ținând cont că termenul de transcriere a dreptului de proprietate a fost mărit de la 30 la 90 de zile.

CLICK AICI - Anunț ȘOC pentru români: Trei milioane de mașini diesel, interzise de comisia europeană! Cum îți poți recupera o parte din bani

„Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii! Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR... deci, mult mai complicat! Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare", avertizează MAI într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

CLICK AICI - Se RECALCULEAZĂ pensiile românilor: Care este SINGURA categorie ce va primi mai mulți bani! (FOTO)

De asemenea, operaţiunea administrativă de suspendare a înmatriculării vehiculului nu exonerează proprietarul acestuia de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului local, deci suspendarea înmatriculării nu conduce la suspendarea plăţii impozitului asupra mijlocului de transport sau la nedatorarea impozitului pe mijlocul de transport.

CLICK AICI - ȘOC: Vladimir Draghia, de URGENȚĂ la spital! Din păcate, medicii au făcut ANUNȚUL

Citeşte mai multe despre:   ITP
 
Loading...