Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Jeremy Clarkson de la Top Gear, cel mai bine plătit star al BBC. Află cât câștigă vedeta celebrului show auto

Jeremy Clarkson de la Top Gear, cel mai bine plătit star al BBC. Află cât câștigă vedeta celebrului show auto

Un articol de: - 17 Iul 2012, 14:17
Jeremy Clarkson de la Top Gear, cel mai bine plătit star al BBC. Află cât câștigă vedeta celebrului show auto Foto: pureclarkson.com Auto
Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii celebrei emisiuni auto Top Gear, a câștigat până acum din activitatea sa 3,5 milioane lire sterline, el fiind astfel cel mai bine plătit star al BBC, se arată în datele companiei citate de The Guardian. Veniturile sale au crescut cu 900.000 de lire sterline după ce, în urmă cu un an, dividendele companiei comerciale Bedder 6, din spatele Top Gear, au crescut de la 6 la 9 milioane lire sterline.

BBC Worldwide deține 50% din Bedder 6 și, conform unor noi date, în anul fiscal 2011/2012 a primit dividende de 4,5 milioane £ față de 3 milioane de lire sterline cu un an în urmă, o creștere alimentată de vânzările mari de DVD-uri Top Gear şi de veniturile din emisiunile live.

Clarkson deține 30% din compania Bedder, iar partea sa din dividende a crescut la 2.7 milioane lire sterline, de la 1.8 milioane cu un an în urmă. În plus, Clarkson a obținut de la BBC și un ”comision pentru talent” despre care se crede că se ridică la 500.000 £ plus un comision separat pentru show-ul BBC, de 350.000 lire sterline.

Astfel, venitul estimat al lui Clarkson se ridică la 3,5 milioane lire sterline față de 2,65 milioane cu un an în urmă. Veniturile în creștere îl fac pe Clarkson cel mai bine plătit star al BBC, înaintea lui Graham Norton (prezentatorul Graham Norton Show), care câștigă puțin peste două milioane lire sterline, și a fostului fotbalist și prezentator sportiv al BBC Gary Lineker, care obține aproximativ două milioane lire sterline pe an.