Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Lovitură DURĂ pentru cei cu maşini electrice: Încărcarea, MAI SCUMPĂ decât un plin cu carburanţi (FOTO)

Lovitură DURĂ pentru cei cu maşini electrice: Încărcarea, MAI SCUMPĂ decât un plin cu carburanţi (FOTO)

Un articol de: - 06 Mar 2018, 11:03
Lovitură DURĂ pentru cei cu maşini electrice: Încărcarea, MAI SCUMPĂ decât un plin cu carburanţi (FOTO) Auto

Şoferii maşinilor electrice vor trebui să plătească încărcarea cu energie electrică a vehiculelor la staţiile Renovatio, începând cu 19 martie, anul acesta.

Până acum încărcarea era complet gratuită.

Sistemul de tarifare va fi bazat pe timpul petrecut de către vehicul la staţia de încărcare, informează e-charge.ro.

Astfel, costul unei încărcări este determinat de puterea pe care vehiculul o poate accesa din staţia de încărcare şi timpul cât acesta este conectat la staţie.

De exemplu, încărcarea de la 0 la 100% a unui BMW i3 sau Volkswagen e-Golf la 50 kW (cea mai puternică priză disponibilă în România, care încarcă o astfel de mașină în circa 45 de minute) va costa circa 70 Lei(abonament Start), cu care poţi parcurge o distanță de 130-230 km (în funcție de condițiile meteo și de configurația traseului).

 În cazul abonamentului Entry costul pentru o astfel de încărcare va fi de 40 Lei (dar există și un cost fix lunar de 99 Lei, indiferent de numărul de încărcări), iar în cazul abonamentului Fast o încărcare va costa 18 Lei (dar și alți 220 Lei/lună, cost fix, indiferent de numărul de încărcări). 

Citeşte mai multe despre:   încărcare