Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Oficial: Mașinile DIESEL, interzise în marile orașe! Cât mai ai voie să circuli în BUCUREȘTI!

Oficial: Mașinile DIESEL, interzise în marile orașe! Cât mai ai voie să circuli în BUCUREȘTI!

Un articol de: - 23 Mai 2018, 07:20
Oficial: Mașinile DIESEL, interzise în marile orașe! Cât mai ai voie să circuli în BUCUREȘTI! Auto

Lipsa unor măsuri clare pentru reducerea poluării în marile orașe poate conduce la aplicarea unor sancțiuni mai multor state europene, printre care şi România.

Reprezentanții Comisiei Europene ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele în care se depăşeşte permanent limita de noxe şi particule ultrafine. Din cele nouă state fac parte țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie dar, surpriză, și România.

În acest context există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie playtech.ro.

Potrivit statisticilor, peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine.

Germania este cea mai poluată țară din Europa si a înregistrat 81.160 de decese în anul 2014, potrivit unui raport apărut în 2017. Topul este completat de Italia (79.820 de decese), Marea Britanie (52.240), Polonia (48.690) și Franta (45.840). În Romania, numarul deseselor înregistrate din pricina poluării a fost de 19.947.

Citeşte mai multe despre:   Curtea Europeana de Justitie,   Comisia Europeana