Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile diesel sunt istorie: Milioane de șoferi sunt afectați! Cât mai ai voie să circuli cu ele în România!

Mașinile diesel sunt istorie: Milioane de șoferi sunt afectați! Cât mai ai voie să circuli cu ele în România!

Un articol de: - 14 Mai 2018, 07:18
Auto

Apar tot mai multe zvonuri cu privire la interzicerea în marile oraşe a maşinilor cu motor diesel, Germania aprobând, deja, o lege în acest sens.

Decizia Curţii Administrative Federale din Leipzig se referă direct la oraşele Stuttgart şi Düsseldorf care au posibilitatea de a aplica restricţii.

Un grup de protecţia mediului a dat în judecată autorităţile din Stuttgart şi Duesseldorf pentru nivelul foarte mare de particule poluante din aer, iar instanţe locale au solicitat ca maşinile diesel poluante să fie interzise în oraşe cel puţin în zilele în care nivelul de poluare este foarte ridicat.

Însă, land-urile germane au făcut apel împotriva acestor hotărâri, iar acum cea mai înaltă instanţă administrativă federală s-a pronunţat asupra legalităţii hotărârilor.

Astfel, autorităţile germane au ajuns la un acord cu marii producători auto, aceştia obligându-se să modifice soft-ul de management al motorului pentru că emisiile să scadă.

Înţelegerea a fost criticată iar asociaţiile pentru protecţia mediului spun că soluţia trebuie să fie una hardware, astfel încât sistemul de evacuare să fie puternic modificat, iar emisiile să fie la orice maşină diesel la nivelul unui model Euro 5 sau Euro 6, scrie A1.ro.

 
 
 
Loading...