Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Șoferii români au intrat în PANICĂ! În ce orașe nu mai pot deja circula!

Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Șoferii români au intrat în PANICĂ! În ce orașe nu mai pot deja circula!

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 07:28
Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Șoferii români au intrat în PANICĂ! În ce orașe nu mai pot deja circula! Auto

Dispariţia maşinilor pe motorină pare tot mai aproape. Potrivit comisarului european pentru piață internă și industrie, în câţiva ani, acestea nu vor mai putea fi văzute pe străzi.

Mai mult, câteva mari orașe din Europa au anunțat deja că vor interzice circulația autovehiculelor pe motorină.

Scandalul emisiilor trucate ar putea ajuta Uniunea Europeană să schimbe din temelii industria auto din Europa, în condiţiile în care, în prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE au motoare diesel.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska, potrivit digi24.ro.

Roma a anunţat că introduce o asemenea regulă din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.