Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Ce soluție au de acum șoferii români pentru a mai putea circula până la anul

Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Ce soluție au de acum șoferii români pentru a mai putea circula până la anul

Un articol de: B1.ro - 25 Noi 2018, 09:36
Mașinile diesel, INTERZISE OFICIAL: Ce soluție au de acum șoferii români pentru a mai putea circula până la anul Auto

Germanii încep să scape de autoturismele diesel cât mai repede cu putință înainte de a fi interzise și multe din ele ajung în România, pe piețele de mașini vechi ținute în câmpuri printre mirosuri de mici și fum de eşapament.

Mașinile diesel creează adevărate polemici în Europa. Mai multe state europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe.

Presa din Occident atrage atenția asupra faptului că reprezentanții Comisiei Europene ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele în care se depăşeşte permanent limita de noxe şi particule ultrafine. Din cele nouă state fac parte țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie dar, surpriză, și România.

Dacă acest lucru se va întâmpla, sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Cifrele sunt de-a dreptul alarmante, în condițiile în care peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. Germania este cea mai poluată țară din Europa si a înregistrat 81.160 de decese în anul 2014, potrivit unui raport apărut în 2017.

Top 5 este completat de Italia (79.820 de decese), Marea Britanie (52.240), Polonia (48.690) și Franța (45.840). În Romania, numărul deselor înregistrate din pricina poluării a fost de 19.947.