Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL, interzise OFICIAL: Decizie fără precedent confirmată chiar la Tribunal! Situația e CRITICĂ în România...

Mașinile DIESEL, interzise OFICIAL: Decizie fără precedent confirmată chiar la Tribunal! Situația e CRITICĂ în România...

Un articol de: B1.ro - 14 Sep 2018, 07:53
Auto

Decizie fără precedent luată în Germania în vederea combaterii poluării pe care o produc maşinile pe motorină.
Tribunalul administrativ federal din Leipzig a decis, recent, că oraşele germane au dreptul să interzică circulaţia autovehiculelor diesel vechi, pentru a aduce nivelul de poluare a aerului în conformitate cu normele Uniunii Europene. 

Într-o declaraţie de 30 de pagini privind hotărârea care a fost publicată vineri, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a menţionat că nu ar trebui să existe perioadă de graţie pentru introducerea interdicţiilor de circulaţie. „Astfel de restricţii nu merg dincolo de alte interdicţii care sunt justificate de legislaţia rutieră şi pe care automobiliştii trebuie să le accepte“, arată tribunalul.  

Producătorii de automobile din Europa au investit foarte mult în motoarele diesel, care produc mai puţin din carbonul care provoacă încălzirea globală comparativ cu benzina, dar eliberează în atmosferă mai mulţi poluanţi vinovaţi de declanşarea anumitor boli. Măsura Germaniei de a permite oraşelor să interzică accesul maşinilor diesel pe străzi ar putea avea implicaţii mari pentru viitorul industriei auto, notează Reuters, potrivit adevarul.ro.  

Interdicţiile imediate privind circulaţia maşinilor pe principalele străzi din oraşe ar fi legitime şi ar putea afecta toate modelele, cu excepţia celor care respectă cele mai recente standarde Euro-6 privind emisiile (maşinile fabricate după 2014).  

Pentru zonele metropolitane mai mari, care cuprind mai multe drumuri principale şi străzi laterale, tribunalul a recomandat o implementare treptată a interdicţiilor, începând cu automobilele diesel mai vechi care îndeplinesc standardele de emisii Euro-4 (care a fost înlocuit cu Euro-5 începând cu 2009). 

Tribunalul din Leipzig a decis, în februarie, că vehiculele Euro-5 nu ar trebui să fie interzise până la 1 septembrie 2019. 


 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Leizig
 
 
 
Loading...