Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: O spune chiar comisarul european! Care e situația în România

Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: O spune chiar comisarul european! Care e situația în România

Un articol de: -
Auto

Deși mașinile diesel sunt foarte populare, acestea au început să fie interzise în marile orașe din lume.
Comisarul european pentru piaţă internă şi industrie consideră că, în câţiva ani, acestea nu vor mai putea fi văzute pe străzi. 

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, potrivit digi24.ro.

Motivul principal, pentru care mașinile diesel sunt considerate una dintre cele mai mari surse de poluare, ar fi faptul că „aceste particule sunt de fapt nişte molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici și acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen", potrivit directorului tehnic RAR, Cristian Bucur.

Roma a anunţat deja că interzice maşinile pe motorină din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena. 

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.
„Numărul de autroturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus 'timbrul de centru'", a afirmat Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.

Citeşte mai multe despre:   Elzbieta Bienkowska,   RAR,   Roma,   Bucuresti,   Madrid,   Atena
 
 
 
Loading...