Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL, inclusiv în marile orașe din România! Care este situația în București

Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL, inclusiv în marile orașe din România! Care este situația în București

Un articol de: B1.ro - 30 Iul 2018, 07:34
Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL, inclusiv în marile orașe din România! Care este situația în București Auto

Autovehiculele pe motorină nu vor mai circula mult pe şoselele din Europa.
Mai multe ţări de pe bătrânul continent, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe.

Reprezentanții Comisiei Europene ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele în care se depăşeşte permanent limita de noxe şi particule ultrafine.
Printre cele nouă state se numără parte țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România.

Sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie playtech.ro.

Cifrele sunt de-a dreptul alarmante, în condițiile în care peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. 

În Roma vor fi interzise maşinile pe motorină în centru începând cu anul 2024. În Germania, autoritățile sunt pe cale să ia aceleași măsuri după ce justiția germană a permis orașelor să interzică automobilele diesel.
 

Citeşte mai multe despre:   Comsiia Europeana,   Curtea Europeana de Justitie,   Germania,   Roma