Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL, INTERZISE oficial: RESTRICŢIILE sunt deja în vigoare în marile orașe! Ce se întâmplă în București

Mașinile DIESEL, INTERZISE oficial: RESTRICŢIILE sunt deja în vigoare în marile orașe! Ce se întâmplă în București

Un articol de: B1.ro - 07 Oct 2018, 12:44
Mașinile DIESEL, INTERZISE oficial: RESTRICŢIILE sunt deja în vigoare în marile orașe! Ce se întâmplă în București Auto

Era maşinilor pe motorină pare să apună.
Mai multe state europene riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe.
Printre cele nouă state se numără parte țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie, dar și România.

Dacă acest lucru se va întâmpla, sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise, scrie playtech.ro.
Situaţia este absolut îngrijorătoare, în condițiile în care peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din UE din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. 

Se pare că reprezentanţii celor 9 ţări vizate au avut o discuție pe data de 30 ianuarie la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Conform surselor din presa germană, Vella le-ar fi spus miniștrilor că „termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile”.

Deja, în Germania, în unele orașe, mașinile diesel au fost interzise, iar în Roma vor fi interzise începând cu anul 2024.

În România, Primăria Bucuresti intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, şi anume cele care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.
 Autoritățile s-au inspirat chiar din Germania pentru a realiza acest proiect pe care vor să îl implementeze.


 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Karmenu Vella,   Germania,   Roma,   Stiri Bucuresti