Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Gata, NU se mai poate circula în marile orașe! Ce se întâmplă în București

Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Gata, NU se mai poate circula în marile orașe! Ce se întâmplă în București

Un articol de: B1.ro - 16 Noi 2018, 07:20
Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Gata, NU se mai poate circula în marile orașe! Ce se întâmplă în București Auto

Maşinile diesel au zilele numărate, cel puţin pe şoselele din marile oraşe europene.
Franţa pare hotărâtă să lupte împotriva poluării produse de maşinile pe motorină: Parisul a luat o decizie radicală, astfel că aproximativ 800.000 de astfel de autoturisme nu vor mai putea circula în centrul oraşului din luna iulie a anului viitor.

Decizia, care interzice circulaţia autovehiculelor pe motorină mai vechi de 2001 în Grand Paris, a fost luată luni de aleșii acestui district parizian pentru a încuraja renunţarea la aceste maşini considerate prea poluante, scrie Le Figaro în pagina online.

Conform jurnaliştilor francezi, vor urma măsuri similare: autoturismele pe motorină înmatriculate între 2001 – 2005 vor fi interzise începând cu ianuarie 2021, iar cele înmatriculate între 2006 – 2010 urmează să fie interzise din 2021.

Aleşii locali din Grand Paris sunt hotărâţi să nu se oprească aici. Ei intenţionează să interzică circulaţia tuturor maşinilor pe motorină din 2024, iar din 2030 vor s-o interzică pe cea a autovehiculelor pe benzină.
 

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   Paris,   Grand Paris