Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto MAȘINILE DIESEL, interzise OFICIAL: Trei milioane de autoturisme din ROMÂNIA nu mai pot circula! Panică în marile orașe!

MAȘINILE DIESEL, interzise OFICIAL: Trei milioane de autoturisme din ROMÂNIA nu mai pot circula! Panică în marile orașe!

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 08:43
Auto

Sfârţit istoric pentru maşinile Diesel. Şoferii care au maşini pe motorină au motive serioase de îngrijorare. Tot mai multe ţări vest europene au impus sau intenţionează să impună restricţii pentru acest tip de vehicule deosebit de poluante.

Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiţie în cazul României şi pentru alte 8 ţări din UE din cauza emisiei de noxe.

Germania a decis, recent, că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene.

Din numărul total de 6 milioane de autoturisme din România, aproape jumătate au motor diesel.

Principalul motiv pentru care românii aleg maşini diesel e consumul redus. Problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil.

"Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen", afirmă Cristian Bucur, director tehnic RAR, potrivit digi24.ro.

Acesta este şi motivul pentru care Executivul comunitar se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

Italia a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024. În Londra şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Spania şi Grecia au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Citeşte mai multe despre:   diesel,   romania,   ue
 
 
 
Loading...