Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Posesorii de mașini diesel, loviți în plin de noua decizie: Ce se întâmplă cu cei care au SUV-uri

Posesorii de mașini diesel, loviți în plin de noua decizie: Ce se întâmplă cu cei care au SUV-uri

Un articol de: - 26 Apr 2018, 10:04
Posesorii de mașini diesel, loviți în plin de noua decizie: Ce se întâmplă cu cei care au SUV-uri Auto

Compania Mazda a anunțat că nu va renunța la dezvoltarea motoarelor diesel, motivând că acestea sunt apreciate de clienții care vor să cumpere SUV-uri cu un consum redus și costă mai puțin decât sistemele hibride.

Cererea pentru motoare diesel este în continuare ridicată, în special din partea clienților care vor să conducă SUV-uri cu un consum redus, a declarat Jeff Guyton, CEO-ul pentru Europa al constructorului japonez.

"Forțarea clienților spre mașini cu emisii mai mici nu funcționează. Oamenii vor SUV-uri și un consum redus de carburant. Acesta este unul dintre motivele pentru care continuăm să dezvoltăm diesel-uri. Credem că asta este o soluție mai bună decât tehnologia hibridă din punct de vedere al costurilor", a precizat acesta.

În schimb, Mazda a exclus varianta de a dezvolta modele de oraș, întrucât această nișă nu este suficient de bine dezvoltată decât pe piața europeană. În schimb, clienții de pe piețe majore precum China sau Statele Unite nu sunt atrași de astfel de modele, scrie Automarket.ro.