Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Toți cei care au mașini diesel nu vor mai găsi piese de schimb: De când nu vei mai putea să circuli cu o astfel de mașină

Toți cei care au mașini diesel nu vor mai găsi piese de schimb: De când nu vei mai putea să circuli cu o astfel de mașină

Un articol de: - 27 Apr 2018, 08:37
Toți cei care au mașini diesel nu vor mai găsi piese de schimb: De când nu vei mai putea să circuli cu o astfel de mașină Auto

Ministrul Mediului în Germania, Svenja Schulze, nu crede în simpla rezolvare a reducerii emisiilor mari de noxe prin simplul update de soft al maşinilor diesel.

Oficialul crede că problema se poate rezolva numai prin upgrad-area ansamblului motor şi de evacuare cu piese noi, în completarea celor existente sau care să le schimbe complet pe cele existente.

Schulze a declarat că nu crede că soft-urile vor putea reduce emisiile maşinilor diesel în oraşele care au depăşit cu mult pragul de poluare, precum Muenchen sau Stuttgart.

Aceasta a mai precizat că introducerea mijloacelor eco de transport public nu este suficientă ca să absolve maşinile poluante de emisii.

În plus, a afirmat că modificarea la nivelul componentelor unei maşini e singura soluţie pe care o vede pentru reducerea emisiilor de oxizid de azot în aproape 20 de oraşe din Germania.

Pe de altă parte, Andreas Scheuer, Ministrul Transporturilor din coaliţia de la guvernare împreună cu creştin-democraţii lui Merkel, crede că soluţia propusă de opoziţie e costisitoare şi susţine măsurile de reducere a emisiilor prin update de soft.