Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Ai mașină cu motor DIESEL? Anunț neașteptat pentru românii care au autoturisme pe motorină! Au început să apară problemele

Ai mașină cu motor DIESEL? Anunț neașteptat pentru românii care au autoturisme pe motorină! Au început să apară problemele

Un articol de: B1.ro - 23 Apr 2018, 14:55
Ai mașină cu motor DIESEL? Anunț neașteptat pentru românii care au autoturisme pe motorină! Au început să apară problemele Auto

Peste 60% dintre români au mașini diesel. În timp ce alte ţări ca Franţa şi Germania iau măsuri pentru a elimina, treptat, astfel de automobile, la noi încă mai sunt la mare căutare. 

Mecanicii spun însă că autoturismele pe motorină nu sunt rentabile în oraş. Nici pentru şoferii care fac mai puţin de 20 de mii de kilometri pe an. Pentru că, deşi consuma mai puţin, cheltuielile de întreţinere sau de reparaţie sunt mai mari.

Comisia Europeană intenţionează să intensifice presiunile asupra ţărilor acuzate că nu iau măsuri eficiente pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în zonele urbane. În acest context, Karmenu Vella, comisarul UE pentru Mediu, Afaceri maritime şi Pescuit, ar putea sesiza Curtea de Justiţie a UE (CJUE) din cauza refuzului autorităţilor din ţările respective de a adopta măsuri necesare diminuării poluării, afirmă surse citate de publicaţia germană Welt am Sonntag.

Conform publicaţiei, situaţia ar putea conduce la instituirea de limite privind circulaţia vehiculelor diesel în marile centre urbane.

Comisia Europeană a anunţat oficial că urmează să decidă dacă lansează ori nu procedurile de sancţionare a celor nouă state membre UE, printre care se numără şi România, evaluate în privinţa măsurilor de îmbunătăţire a calităţii aerului în zone urbane.

Citeşte mai multe despre:   diesel,   Franta\,   Germania