Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile diesel sunt INTERZISE OFICIAL: Șoferii români mai pot acum circula doar până la finalul anului...

Mașinile diesel sunt INTERZISE OFICIAL: Șoferii români mai pot acum circula doar până la finalul anului...

Un articol de: B1.ro - 26 Dec 2018, 09:31
Auto

Maşinile pe motorină au zilele numărate. În Germania, posesorii de autoturisme diesel deja au început să scape de ele înainte de a fi interzise. Din nefericire, multe din ele ajung pe piaţa din România. 

Această evoluţie după megascandalul "Dieselgate", iar autorităţile de la Bruxelles se gândesc să ia măsuri serioase împotriva poluării. Mai multe state europene, printre care și țara noastră, riscă să fie sancționate de Comisia Europeană.

Statele care nu au luat măsuri clare pentru reducerea poluării în marile orașe vor fi sancționate de Comisia Europeană. Printre aceste țări se numără și România. 
Presa din Occident a atras atenția asupra faptului că reprezentanții Executivului comunitar ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiție statele care depășesc permanent limita de noxe și particule ultrafine.

Dintre cele nouă state fac parte țări precum Franța, Italia, Germania, Marea Britanie, dar și România.
Aceste state riscă sancţiuni extrem de dure. Unele dintre ele ar putea să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor diesel în orașele foarte mari. Asta pentru că acolo gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. 
Germania este cea mai poluată țară din Europa si a înregistrat 81.160 de decese în anul 2014, potrivit unui raport apărut în 2017. Top 5 este completat de Italia (79.820 de decese), Marea Britanie (52.240), Polonia (48.690) și Franta (45.840). 

În Romania, numarul deseselor înregistrate din pricina poluării a fost de 19.947.

 ”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigație despre impactul rețelei de socializare asupra vieții private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00
 

Citeşte mai multe despre:   Comisia Europeana,   Germania,   Romania
 
 
 
Loading...