Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Autobuze electrice pe străzile de pământ! Primarul din Dabuleni: În opt sau în zece ani vom avea toate străzile asfaltate!

Autobuze electrice pe străzile de pământ! Primarul din Dabuleni: În opt sau în zece ani vom avea toate străzile asfaltate!

Un articol de: - 08 Mai 2018, 13:57
Autobuze electrice pe străzile de pământ! Primarul din Dabuleni: În opt sau în zece ani vom avea toate străzile asfaltate! Auto

Situație halucinantă la Dăbuleni, județul Dolj. Autoritățile locale să cumpere autobuze electrice în condițiile în care în oraș sunt 60 de stăzi de pământ, neasfaltate.

Investiția ar costa 5 milioane de euro, iar banii provin din fonduri europene.

Inițiativa nu este un rea, în principiu, dar să nu ai o stradă asfaltată de la un capăt la altul și să cumperi microbuze electrice e ca și cum ai pune carul înaintea boilor.

 Uniunea Europeană încurajează pentru a reduce emisele de carbon să fie achiziţionate astfel de microbuze pe bani europeni. Speram că cei de la Guvernul României vor debloca bani pentru dezvoltarea localităţilor şi să depunem studiul de fezabilitate să continuam asfaltarea restului de străzi pentru că la Dăbuleni se impune asfaltarea. Nu ar trebui să existe străzi neasfaltate în 2018 într-un oraş, dar din acest motiv mi-am prioritizat întreaga activitate şi să reuşim să asfaltăm într-un procent apreciabil străzile din oraş. Suntem în mileniul trei şi în secolul vitezei şi la Dăbuleni se circulă pe străzi din pământ. Eu nu vreau ca cine vine după mine să paseze vina asupra mea şi fac tot posibilul să fie bine, iar nici eu la rândul meu nu pasez vina pe fostul primar care a stat 16 ani aici. Putem spune că în opt ani sau în zece ani vom avea toate străzile asfaltate. Eu vreau să ne dea bani Guvernul României bani ca anul acesta şi anul viitor să asflatez totul, dar nu este posibil“, a precizat Aurel Băjenaru, primarul oraşului Dăbuleni, potrivit euroolteniainfo.com.

În Dăbuleni trăiesc 12.000 de locuitori, iar cei mai mulți dintre ei se ocupa de cultivarea pepenilor.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Dăbuleni