Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile Dacia, lăudate într-un articol The Guardian, după creșterea spectaculoasă a vânzărilor în Europa

Mașinile Dacia, lăudate într-un articol The Guardian, după creșterea spectaculoasă a vânzărilor în Europa

Un articol de: - 23 Oct 2014, 13:52
Mașinile Dacia, lăudate într-un articol The Guardian, după creșterea spectaculoasă a vânzărilor în Europa Auto

Mașinile Dacia sunt lăudate de jurnaliștii de la The Guardian, care au publicat un articol în care laudă ascensiunea fulminantă a mărcii auto românești, care acum are cea mai rapidă creștere a vânzărilor din Europa.

Vicepreşedintele fabricii de asamblare de maşini Dacia, Cristian Negoiţă, cu o vechime de 25 de ani la această companie, vorbeşte cu mândrie despre producţia uzinei, scrie The Guardian.

„Producem aproximativ 65 de maşini pe oră, 1.389 pe zi. Înainte de a deveni parte a Renault produceam 110.000 de maşini pe an aici cu 30.000 de angajaţi, acum facem 340.000 de autoturisme cu 14.000 angajaţi“, spune Negoiță.

Maşinile noi care ies de pe linia de producţie ajung în showroomuri din întreaga Europă. În ultimii ani, în timp ce alţi producători auto au pierdut miliarde de euro din vânzări în urma recesiunii mondiale, vânzările Dacia au crescut substanţial.

Dacia şi-a majorat vânzările pe continent cu 35% în primele şase luni din acest an alimentate de cererea mare pentru maşini ieftine, dar fiabile, potrivit datelor Asociaţiei Europene a Producătorilor de Maşini.

Citeşte mai multe despre:   Dacia,   Renault,   The Guardian