Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile diesel, interzise oficial, românii au intrat în panică: Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, măsura a intrat în vigoare

Mașinile diesel, interzise oficial, românii au intrat în panică: Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, măsura a intrat în vigoare

Un articol de: B1.ro - 12 Mar 2019, 07:28
Sursa: Pixabay Auto

Momentul în care mașinile diesel vor dispărea este tot mai aproape! Comisarul european pentru piaţă internă şi industrie este de părere că, în câţiva ani, acestea nu vor mai putea fi văzute pe străzi, iar câteva orașe mari din Europa au anunţat deja interzicerea circulaţiei autovehiculelor pe motorină, potrivit digi24.ro.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru piață internă și industrie.

Scandalul emisiilor trucate este și el un factor care alimentează reforma industriei auto din Europa, în condițiile în care, în prezent, aproape jumătate dintre mașinile blocului comunitar au motoare diesel.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a adăugat și Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care unele dintre marile oraşe europene au decis interzicerea circulaţiei acestor autovehicule. Roma a anunţat deja că introduce o asemenea regulă din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena. Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

„Numărul de autoturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus «timbrul de centru»”.

Citeşte mai multe despre:   comisia europeana
 
 
 
Loading...