Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mașinile diesel sunt interzise oficial: Veste bombă pentru trei milioane de mașini din România. Pe unde nu mai au voie să circule românii...

Mașinile diesel sunt interzise oficial: Veste bombă pentru trei milioane de mașini din România. Pe unde nu mai au voie să circule românii...

Un articol de: B1.ro - 18 Feb 2019, 07:24
Auto

Motive serioase de îngrijorare pentru toți soferii care conduc mașini pe diesel! Tot mai multe țări s-au aliniat trendului de a impune restricții pentru mașinile care merg pe motorină. Ba mai mult, cele care nu au luat astfel de măsuri radicale, și-au anunțat intenția de a face același lucru.

Acestea fiind spuse, Comisia Europeană ar putea sesiza Curtea Europeană de Justiție în ceea ce privește România, dar și alte opt țări din Uniunea Europeană. Motivul? Poluarea.

În acest context, nu cu mult timp în urmă, Germania a decis că primăriile a două oraşe ale ţării pot impune interdicţii de circulaţie pentru maşinile diesel, ceea ce ar putea crea un precedent şi pentru celelalte state europene. 

În țara noastră, aproximativ trei milioane de autoturisme folosesc acest tip de combustibil - adică aproape jumătate din cele șase milioane de mașini din România. Principalul motiv pentru care șoferii români merg pe această variantă este consumul redus. Totuși, problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil. 

„Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, a spus Cristian Bucur, directorul tehnic al RAR, potrivit digi24.ro.

Acesta este şi motivul pentru care Executivul comunitar se gândeşte serios să ia măsuri pentru a reduce numărul maşinilor care dăunează mediului.

„Nu cred că va exista o interzicere totală şi bruscă a acestor vehicule”, a adăugat Cristian Bucur.

Ei, bine, în orice caz, Roma a anunţat deja că va interzice maşinile diesel în 2024. În Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005. Madridul şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel începând din 2025.

Citeşte mai multe despre:   diesel,   cristian bucur
 
 
 
Loading...