Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto CORONAVIRUS | Germania: Poliția avertizează că, la volan, şoferii NU trebuie să-şi acopere faţa cu o mască, pentru a putea fi recunoscuţi de camerele de supraveghere

CORONAVIRUS | Germania: Poliția avertizează că, la volan, şoferii NU trebuie să-şi acopere faţa cu o mască, pentru a putea fi recunoscuţi de camerele de supraveghere

Un articol de: Irina Mina - 22 Apr 2020, 08:47
CORONAVIRUS | Germania: Poliția avertizează că, la volan, şoferii NU trebuie să-şi acopere faţa cu o mască, pentru a putea fi recunoscuţi de camerele de supraveghere Foto: Hepta Auto

Autoritățile din Germania au avertizat că purtarea măștilor de protecție la volan de către șoferi  poate duce la amenzi usturătoare.

Mai precis, punctul 23 din reglementările privind traficul rutier spune că oricine conduce un vehicul cu motor nu trebuie să-și acopere fața, astfel încât să nu mai fie recunoscut.

 

Legea aplicată și în vremea pandemiei de coronavirus

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al secției de poliție Anhalt-Bitterfeld, Michael Däumich, acest punct din lege se aplică și în timpul pandemiei de Covid-19, pentru ca oamenii să fie recunoscuți de camerele de supraveghere din trafic, precum radarul.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt menționează că protecția bucală nu trebuie eliminată complet.

Masca trebuie pusă sub bărbie, astfel încât fața să rămână neacoperită, scrie mz-web.de.

Cei care nu țin cont de acest lucru pot primi o amendă de 60 de euro, a declarat comisarul șef de poliție.

Bilanțul persoanelor din Germania afectate de SARS-CoV-9

 

În Germania 148.453 de oameni au fost testați pozitiv pentrul noul coronavirus, dintre care 5.086 au murit.

Totodată, 2.908 persoane sunt în stare critică. Cu toate acestea, 99.400 s-au recuperat.

 Bilanțul românilor din Germania depistați cu Covid-19

 

Sute de români din diaspora au fost infectați cu noul coronavirus, mulți dintre aceștia stingându-se din viață.

În Germania, 14 cetățeni români au fost infectați cu SARS-CoV-2, dintre care 3 au murit, potrivit unui raport transmis, marți, de Grupul de Comunicare Strategică.

În total, peste 900 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19: 633 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Totodată, 62 de români din străinătate au fost răpuși de noul coronavirus. Este vorba despre 14 conaționali din Italia, 15 din Franța, 19 din Marea Britanie, 7 din Spania, 3 din Germania, 2 din Belgia, unul din Suedia și unul din Elveția.

Pe de altă parte, dintre românii testați pozitiv în străinătate, până acum, 11 persoane au fost declarate vindecate: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

 

Peste 9.200 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 492 s-au stins din viață, potrivit unui raport publicat luni de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 2.200, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 245 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 2.153 de persoane au fost declarate vindecate.

Numărul persoanelor infectate a depășit două milioane la nivel global

 

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit două milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.500.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 177.000, iar peste 695 de mii s-au recuperat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   coronavirus,   Covid-19