Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Mercedes-ul de 10 milioane de dolari. Una dintre cele mai rare mașini din lume va fi vândută la licitație în California (FOTO)

Mercedes-ul de 10 milioane de dolari. Una dintre cele mai rare mașini din lume va fi vândută la licitație în California (FOTO)

Un articol de: - 20 Iul 2012, 15:37
Mercedes-ul de 10 milioane de dolari. Una dintre cele mai rare mașini din lume va fi vândută la licitație în California (FOTO) Foto: Bornrich.com Galerie foto (4) Auto
Una dintre cele mai rare mașini din lume va fi scoasă la licitație în cadrul Festivalului de Mașini Clasice din Pebble Beach California, spre finalul lunii viitoare.

Este vorba despre un Mercedes-Benz Von Krieger 540K Special Roadster din anul 1936, care ar putea fi vândut la un preț estimativ de peste 10 milioane de dolari.Mașina a aparținut unei baronese germane care l-a folosit pentru a fugi de ororile celui De-al Doilea Război Mondial. Apoi roadster-ul a fost descoperit într-un garaj din Connecticut în anul 1992, relatează Forbes.Baronesa Gisela von Krieger avea 23 de ani în anul 1936 când a intrat în posesia automobilului Mercedes-Benz 540K Special Roadster, cumpărat inițial de fratele ei, Hening. Gisela von Krieger era considerată una dintre cele mai elegante femei de la acea vreme.Mașina a fost descoperită în anul 1992 de șeful casei de licitații Gooding într-un garaj din Connecticut. David Gooding a realizat repede că a găsit una dintre cele mai rare mașini produse vreodată. Mercedes-ul 540 K a fost cumpărat de un colecționar din New Hampshire în anul 1998, după ani de litigii referitoare la proprietarul său de drept.Decapotabila este recondiționată apoi de legendarul Chris Carlton, iar pe 19 august va fi scoasă la licitație în cadrul Festivalului de Mașini Clasice din Pebble Beach California. ”Sunt sigur că va doborî un record. Ultimul astfel de model s-a vândut cu aproximativ 10 milioane de dolari, iar acesta este un exemplar mult mai bun”, a declarat David Gooding.