Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Ministerul Mediului vrea să achiziționeze un automobil electric prin programul ”Rabla”

Ministerul Mediului vrea să achiziționeze un automobil electric prin programul ”Rabla”

Un articol de: - 10 Oct 2013, 18:29
Ministerul Mediului vrea să achiziționeze un automobil electric prin programul ”Rabla” Foto: capital.ro Auto

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) intenționează să achiziționeze un automobil electric, prin licitație, folosindu-se de reducerea oferită de programul ”Rabla”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Ministrul Mediului Rovana Plumb a decis organizarea unei proceduri de achiziţie publică în vederea achiziţionării de către instituţie a unui autoturism propulsat de un motor electric, după ce, pe 20 iunie 2013, MMSC a semnat Protocolul de colaborare privind achiziţiile publice verzi alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Potrivit comunicatului, ”criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe seama unui sistem de factori de evaluare ce au la bază raportul cost/calitate, din punct de vedere tehnic urmărindu-se achiziţionarea unui autoturism care să ofere o autonomie de deplasare cât mai ridicată precum şi un interval de încărcare al acumulatorului cât mai redus”.

Totodată, MMSC informează că va cumpăra autoturismul electric prin intermediul Programului Rabla, în cadrul sesiunii pentru persoane juridice, aflată în derulare.

MMSC ar urma, astfel, să beneficieze de o reducere de 6.500 de lei, prin tichetul Rabla, acordat la casarea unui autoturism uzat şi cumpărarea unuia nou, dar şi de un ecotichet de 12.000 de lei, acordat pentru achiziţionarea unui autovehicul electric, printr-un alt program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Mediului